+90 541 189 71 65+90 541 189 71 65info@harpsanat.com
Harp Sanat Yayınları
ARA
Sepetim 0
ANASAYFAHAKKIMIZDAKİTAPLARIMIZKİTAP BAŞVURUSUYARDIM KONULARIİLETİŞİM
SIKÇA SORULAN SORULAR

Yayınevinizin sisteminde dosyamın ilerleme aşamaları hakkında bilgi verir misiniz?

  • 1. Aşama (değerlendirme): Kitap dosyanızı word formatında sitemizdeki Kitap Başvurusu Yap bağlantısına tıklayarak bize gönderirsiniz.
  • 2. Aşama (bilgilendirme): 2-7 iş günü içerisinde değerlendirmemizi yaparak sizi SMS ve e-posta ile bilgilendiririz. Bunun neticesinde Projeyi İptal Etmek İstiyorum tercihine tıklarsanız sistemdeki kayıtlarınız kaldırılır ve proje iptal edilir. Bir Sonraki Aşamaya Geçmek İstiyorum tercihine tıklarsanız Profil Aşamasına gelirsiniz.
  • 3. Aşama (profil): Kültür ve Turizm Bakanlığı sisteminde yazar kaydınız, eserinizi tescili ve diğer bazı resmi işlemler ile baskı sonrası kitapların gönderimi için gerekli bazı kimlik ve adres bilgilerinizi sisteme kaydedeceğiniz aşamadır.
  • 4. Aşama (doküman): Bu aşamada kapak tasarımı için kullanılacak görsel, arka kapak yazısı ve ön söz gibi kitabınızda olmasını arzu ettiğiniz ek bilgilerin girişini yaparsınız.
  • 5. Aşama (sözleşme): Kitap basımı için hazırlanan sözleşmenin içeriğini görüntülersiniz. “Sözleşmeyi onaylıyorum” kutucuğuna tıklayarak bir sonraki aşamaya geçersiniz. “Sözleşmeyi onaylıyorum” tercihini işaretledikten sonra yayınevimiz sözleşmenin iki çıktısını kaşeli ve imzalı şekilde kayıtlı adresinize kargo yoluyla gönderir. Sözleşmenin biri sizde kalırken öteki nüshasında yazarın imzalayacağı bölümleri imzalayarak yayınevimize kargolamanız gerekmektedir. İmzalı sözleşme yayınevimize ulaşmadan işlemler başlamamaktadır.
  • 7. Aşama (ISBN alınması): İmzalı sözleşmeniz yayınevimize ulaşır ulaşmaz Kültür ve Turizm Bakanlığına yazar ve kitap kaydınız yapılır ve kitabınıza ISBN alınır. Alınan ISBN sertifikasını panelinizden görüntüleyebilirsiniz.
  • 8. Aşama (editör): Dosyanız için bir editörümüz görevlendirilir. Editörümüz dosyanızı inceleyerek hatalı yerleri işaretleyerek düzeltir. Editasyon işlemi biten dosya sisteme yüklendiğinde sizi SMS ve e-posta ile bilgilendiririz. Dosyanızı inceleyerek yapılan işlemlere onay verebilir veya sistem üzerinden editörümüze yazarak revize talebinde bulunabilirsiniz. Onay verdikten sonra “son okuma” aşamasına geçilir.
  • 9. Aşama (son okuma): Dosyanız için bir son okuma editörümüz görevlendirilir. Editörümüz dosyanızı inceleyerek hatalı yerleri işaretleyerek düzeltir. Son okuma işlemi biten dosya sisteme yüklendiğinde sizi SMS ve e-posta ile bilgilendiririz. Dosyanızı inceleyerek yapılan işlemlere onay verebilir veya sistem üzerinden editörümüze yazarak revize talebinde bulunabilirsiniz. Onay verdikten sonra mizanpaj aşamasına geçilir.
  • 10. Aşama (mizanpaj): Son Okuma işlemi biten dosyanızı mizanpaj grafikerimiz kitap haline dönüştürür. Bu aşama yazarın onayına sunulmaz. Tüm tasarruf yayınevimize aittir.
  • 11. Aşama (kapak): ): Mizanpaj işleminden sonra kitap kapak tasarım işlemleri başlar. Bu aşama yazarın onayına sunulmaz. Tüm tasarruf yayınevimize aittir..
  • 12. Aşama (baskı): İşlemleri tamamlanan kitaplar 15-20 iş günü içinde baskıdan çıkar.
  • 13. Aşama (dağıtım): Baskıdan gelen kitaplar sipariş depomuzun raflarına yerleştirilerek kitap dağıtım firmalarının veri tabanlarına eklenir ve satışa sunulur. Böylece işlemler kitap basım süreci bitmiş olur.
  • 16. Aşama (satış raporlar): Bu aşamada kitabınızın satışıyla ilgili bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Kitabınızın hangi tarihlerde, ne kadar ve hangi kanaldan satıldığını anlık takip edebilirsiniz.  
HARP SANATTIR
Harp Sanat Yayınları KitapSoft Otomasyonu
0%