Her yazar, kitabı yayımlandıktan sonra kitabın daha çok kitleye ulaşmasını arzu eder.
- Öncelikle şu bilinmelidir ki tek kitapla yazar kimliğine kavuşmak çok çok zor bir ihtimaldir. Yani yazar olarak tanınmak için tek kitapta kalınmamalı, iyi içeriklerle yazmaya devam etmeli, yeni kitaplar çıkarmalıdır.
- Sosyal medya kullanımı: Sosyal medya yazarın tanınırlığını artırsa da satışlara etkisi reklam tıklanma başına binde üç'tür.
- Kitap sitelerine kitabın eklenmesi: Satış dışı internet siteleri (vikitap, kitappad, goodreads, wattpad, alintidir.com gibi) ve kitap kulüplerine kitabınızı girmeniz tanınmanız açısından faydalı olacaktır.
- Kitabınızın kitapçılarda sorulması: Kitap mağazalarına kitabınızın sorulması mağaza işletmecisi tarafından kitabınıza talep olduğu fikrini doğurur. Bu da mağazalardaki raflara girme ihtimalini artırır.
- Etkinlik katılımları: Yazı atölyeleri, kitap günleri, edebiyat festivali ve benzeri etkinliklere başvurarak yer almaya çalışınız. Bu kitap paydasında buluşan insanlarla tanışma için iyi bir yoldur.
- Yazar kimliğinin vurgulanması: Yazar kimliğinizi yakın çevrenizden başlayarak herkese duyurmaya çalışınız. Mesela mesleğinizin doktorluk olduğunu varsayalım. İnsanlar sizi doktor olmaktan ziyade yazar olarak hatırladıklarında büyük bir yol almışsınız demektir.
- İyi içerikler üretiniz: Okumaya devam ediniz. Birçok yazar ilk kitabı çıktıktan sonra bu kitabın satışlarına öyle çok yoğunlaşır ki ne okumaya ne de yeni bir eser ortaya çıkarmaya vakit bulamaz.
Bazı yazarlar "Ben kitabımın satışlarını önemsemiyorum, yeter ki çok okunsun" dese de zaten bu ancak kitabınızın satmasıyla mümkündür. Yani satılan kitap okunan kitaptır veya diğer deyişle okunan kitap satılır.
Çok büyük reklam bütçeleri ayırmadan kısa zamanda kitabınızın satması çok mümkün değildir. Yazar olmak diğer tüm mesleklerden daha fazla sabır ve emek gerektirir. İyi içeriklerle yazılan kitaplar en hızlı şekilde okuyucu tavsiyeleriyle kendilerine yol bulacaktır.