+90 541 189 71 65 +90 541 189 71 65 kitap@matbumedya.com
Harp Sanat Yayınları
ARA
SEPETİM
ANASAYFAHAKKIMIZDAKİTAPLARIMIZBAŞVURU YAPSSSİLETİŞİM
Yayınlanan KitaplarAnıHAYATIMDAN PARÇALAR
KİTAP DETAYLARI
45%
İndirimli
146.85 TL
Yazar Remzi Mehmet Fertan
Piyasa Fiyatı 267.00 TL
Satış Fiyatı 146.85 TL
ISBN / Yayınevi 9786057348661 Harp Sanat Yayınları
Kitap Türü Anı
Kitap Bilgisi Dili Türkçe, 160 Sayfa, Genel Seri 3079, 135 X 195 mm, Basım Yılı 2023
İç Sayfa Kağıt Türü 2. Hamur Enso/Holmen, Siyah Beyaz, 60 gram, Font Minion Pro 10-12 Punto
Kapak Cilt Renkli, Kuşe/Amerikan Bristrol, 200-300 gr, Amerikan Cilt, Mat Selefon
Editör Fahri Ercan
Son Okuma Dr. Hakan Özkütükçü
Mizanpaj Yasemin Er
Kapak Tasarım Aslıhan Ekşioğlu
Bu ürünü kredi kartı veya EFT/havale yöntemiyle 146.85 TL'ye satın alarak, kendiniz veya başkası adına sipariş verebilirsiniz. Mesai günleri içerisinde saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.
"27 Ağustos sabaha karşı… O yorgun erler sanki o gün düğüne gider gibi yürümeye başladı. Her ağızdan bir türkü, bir kahramanlık destanı işitiliyordu. Kahraman Türk ordusu 26 Ağustos 1922`de fecirle beraber düşman siperine atlamış ve düşmanı ininden çıkartarak atmış ve arkasına düşmüştü. Yürüyen kol, sevinçten kasırga gibi gidiyordu."
Hasan Remzi Fertan

Osmanlı Devleti`nin son, Cumhuriyet`in ise ilk yılları oldukça zorlu geçmiş, çok kısa aralıklarla girilen savaşlar neredeyse kesintisiz devam etmiştir. Taraflar arasındaki çatışma alanlarından kullanılan savaş taktiklerine, mücadelenin seyrinden sonuçlanma şekline kadar ayrıntılara harp tarihlerinde geniş yer verilmiştir. Bu savaşın öznesi konumunda olan insanı ele alan müstakil çalışmalar ise neredeyse yok denecek kadar azdır. Azlığının kattığı kıymet bir yana, kaynaklardan yazılanlardan ziyade hayalleri, özlemleri, acıları ve zorluklarıyla o günlerin yaşanmışlıklarını ortaya koyan bu eserler, okurlarına o günleri daha iyi anlayabilmek ve onlardan ders çıkarabilmek adına önemli bilgiler sunmaktadır.

Memuriyet hayatının önemli bir kısmı cephelerde geçen Hasan Remzi Bey, Trablusgarp Harbi`nden Cumhuriyet`in ilan edilmesine kadarki savaşlarda cepheyi, cephe gerisini ve esaretin zorluklarını bizzat yaşamış biri olarak elinizdeki bu hatıratıyla tarihe not düşüyor. Tarih kitaplarına geçmemiş anekdotlarla o günlere ışık tutuyor. Dönemin atmosferini yansıtan ifadelerin peşi sıra o günlere gitmek, Cumhuriyetimizin kıymetini ve neden ona sahip çıkılması gerektiğini anlamak istiyorsanız siz de bu yolculuğa davetlisiniz.
HARP SANATTIRHARP SANAT YAYINEVİ
0%