+90 541 189 71 65 +90 541 189 71 65 kitap@matbumedya.com
Harp Sanat Yayınları
ARA
SEPETİM
ANASAYFAHAKKIMIZDAKİTAPLARIMIZBAŞVURU YAPSSSİLETİŞİM
Yayınlanan KitaplarHatıratÇANAKKALE CEPHESİ`NDE DUYUP DÜŞÜNDÜKLERİM
KİTAP DETAYLARI
45%
İndirimli
106.15 TL
Yazar Mehmet Sencer
Piyasa Fiyatı 193.00 TL
Satış Fiyatı 106.15 TL
ISBN / Yayınevi 9786057348678 Harp Sanat Yayınları
Kitap Türü Hatırat
Kitap Bilgisi Dili Türkçe, 94 Sayfa, Genel Seri 3081, 135 X 195 mm, Basım Yılı 2023
İç Sayfa Kağıt Türü 2. Hamur Enso/Holmen, Siyah Beyaz, 60 gram, Font Minion Pro 10-12 Punto
Kapak Cilt Renkli, Kuşe/Amerikan Bristrol, 200-300 gr, Amerikan Cilt, Mat Selefon
Editör Fahri Ercan
Son Okuma Dr. Hakan Özkütükçü
Mizanpaj Yasemin Er
Kapak Tasarım Aslıhan Ekşioğlu
Bu ürünü kredi kartı veya EFT/havale yöntemiyle 106.15 TL'ye satın alarak, kendiniz veya başkası adına sipariş verebilirsiniz. Mesai günleri içerisinde saat 12:00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir.
Birinci Dünya Savaşı`nda Çanakkale, üzerinde en çok konuşulan cephelerden biri olduğu ve hakkında pek çok çalışma yapıldığı hâlde bunların muhataplarına yeteri kadar ulaşabildiğini söylemek mümkün değildir. Osmanlı Genelkurmayı, savaş henüz devam ederken yazarları, şairleri, gazetecileri ve fotoğrafçıları davet ederek bu cephedeki şanlı mücadeleyi duyurmak istemiştir. "İlmî Heyet" olarak adlandırılan ve çoğunluğunu Suriye ile Filistin bölgelerinden gelen müftü, ulema ve din adamlarının oluşturduğu heyet de bir plan dâhilinde Çanakkale Cephesini ziyaret etmiştir. Bu heyete mihmandarlık eden Üryanizâde Ali Vahid Efendi, kaleme aldığı hatıralarıyla o günleri ölümsüzleştirmiştir. Bu heyetin Anafartalar`da Mustafa Kemal ve komutanlar tarafından karşılanmasına bizzat şahit olan Ali Vahid Efendi, çok az kaynakta yer alan bu konuyu hatıratında etraflıca anlatmıştır.

Kaleme aldıktan bir yıl sonra hatıratını yayımlatabilen Ali Vahid Efendi, elde edilecek geliri de Müdafa-i Milliye Cemiyetine bağışlamıştır. Bahsi geçen isimlerin henüz hayatta olduğu dönemde yayımlanan bu eserin, hiçbir eleştiriye maruz kalmaması bir yana aksine takdir edilmesi anlatılanların güvenirliğini de artırmaktadır. Çanakkale`nin cephe hattı gerisinde neler olup bittiğini görmek, bugün endişe ve acıyla takip ettiğimiz Suriye ve Filistin bölgelerinden gelen insanların o günlerde bize nasıl baktığını anlamak isteyenlerin bir solukta okuyacağı bir eser sizleri bekliyor.
HARP SANATTIRHARP SANAT YAYINEVİ
0%